Mijn passie is honden. Door intensief met mensen én met honden te werken, heb ik ontdekt dat er heel veel gelijkenissen zijn.

Er zijn gelijkenissen in het opvoeden van kinderen en van pups. Er zijn gelijkenissen in gedrag bij mensen en bij honden. Je kan bepaald gedrag op dezelfde manier veranderen zowel bij mensen als bij honden.

Ik zeg dit vanuit het diepste respect voor mensen én voor honden.

Honden zijn de spiegel van de mens. Honden vergemakkelijken een gesprek.

Freud was trouwens de eerste psychiater die zijn hond inzette bij zijn therapieën. Hij ontdekte dat hij op die manier meer resultaat boekte.

In een coachingtraject zal je vroeg of laat geconfronteerd worden met het feit dat je best iets verandert in jouw leven. Dit stuit heel dikwijls op weerstand. De hond helpt die weerstand te doorbreken. Als je een coachingtraject volgt met hond, zal je dit heel snel aan den lijve ondervinden.

Voor deze reden zijn mijn naaste medewerkers 4 prachtige chocolade Labradors die speciaal opgeleid zijn als therapiehond.

Je kan kiezen of je graag samen met mij en 1 van mijn  medewerkers werkt of liever met mij alleen.

Fenji

Fenji of the Green Garden is mijn oudste labrador. Fenji is geboren op 19 december 2006. Fenji heeft het zachtste karakter van de 4 Labradors. Ze voelt haarfijn de gemoedstoestand van iemand aan. Ze komt dan zachtjes bij jou zitten, legt haar hoofd in jouw schoot en nodigt je uit om haar te aaien. Als je een hond aait, dan daalt jouw hartslag en adrenalinegehalte en stijgt het serotinegehalte in jouw bloed. Hierdoor voel je je beter. Je wordt de beste vriend van Fenji als je een koekje meebrengt voor haar.

 

Kwatta

Kwatta is geboren op 15 augustus 2011. Kwatta is al 3x mama geworden en ze voedt haar pups zeer consequent op. Kwatta is een mensenhond, ze is liever bij mensen dan bij honden.  Kwatta is ook een beetje het “dutsje” want ze werd al 2 x aangevallen door een vreemde hond. Maar ze is zo braaf dat ze zich laat doen. Als je haar aait of met haar gaat wandelen dan ben je haar beste vriend.

Larka

 

Ik heb assistentiehonden opgeleid voor mensen met een beperking. Larka was de allereerste hond van de organisatie en ik had de eer dat ik haar persoonlijk mocht opleiden. Gedurende 15 maanden was ze dag en nacht bij mij: ze ging mee werken, we gingen samen boodschappen doen, ze sliep bij mij,…. Op 15 maanden werd er echter een ernstige vorm van heup- en elleboogdysplasie vastgesteld bij Larka. Hierdoor mag ze niet werken als assistentiehond. Omdat ik haar opgeleid heb, is ze dan bij mij gebleven. Ze is de liefste van de Labradors en heel gehoorzaam. Bovendien spreekt ze 3 talen.

 

Pepsi

Pepsi is geboren op 20 maart 2016. Pepsi is een dochter van Kwatta. Van in het nest al is ze haantje-de-voorste. Ze is de eerste die uit het nest kroop, de eerste die op verkenning ging,… Ze was ook de eerste die op haar plaats gezet werd door Kwatta en mijn andere honden, ze was ook de eerste die elke keer opnieuw met haar poep in een kom water viel. Pepsi is de spring-in-het-veld, altijd vrolijk, ze wil alles weten (enkel zo word je slim). Als je op een speelse manier iets wil leren, dan zal Pepsi het jou wel leren.