Bewuste keuze

Tot mijn 25 jaar wou ik helemaal geen kinderen. Het was zo erg dat op het moment dat ik over een kinderwens begon met mijn ex hij me een jaar bedenktijd oplegde. Achteraf gezien was het waarschijnlijk meer voor hem dan voor mij.

Mijn jongste zoon, Steven, zegt soms al lachend “Ja moeder, 25 jaar geleden heb je er bewust voor gekozen om je vrijheid kwijt te zijn.” of “25 jaar geleden heb je er bewust voor gekozen dat je in het midden van de nacht zou moeten opstaan voor ons.”

Impact van kinderen op je leven

Je kan onmogelijk de impact van kinderen op je leven voorspellen. Eens je bevallen bent, overvalt een enorme liefde je. Een liefde die met niets anders te vergelijken valt. In de drukte van het alledaagse leven vergeet je dit soms. Je bent té veel bezig met je carrière, huishouden, huiswerk maken met de kinderen en veel meer om nog oprecht te kunnen genieten van je gezin. Op een gegeven moment bestaat je leven uit werken-eten-slapen-huishouden-kinderenEn jij? Jouw relatie? Jouw dromen?

Jullie wegen lopen uit elkaar zonder dat je het merkt, als een sluipend gif. In de podcasts en coachings leggen we de vinger op de zere plek. Je zoekt en vindt manieren om terug een evenwicht te bereiken. Je bent moeder voor de rest van je leven. Je houdt ontzettend veel van je kinderen. Maar het moet bespreekbaar worden wat voor een zware taak dit wel is.

Prioriteiten bijstellen?

Wil je graag je prioriteiten terug bijstellen? De neuzen in dezelfde richting krijgen?