Passie voor dieren en natuur

Al sinds kind heb ik een passie voor dieren. Ik zou zoals Daktari in Afrika de dieren gaan verzorgen of dolfijnentrainer worden, of…..of…… Door een samenloop van omstandigheden heb ik die droom niet gerealiseerd. Ik zal er wellicht altijd spijt van hebben. Nu doe ik het niet meer omdat ik hier dan te veel moet achterlaten.

Ondertussen zijn honden mijn passie. Je kan heel veel leren van honden. Honden zijn de spiegel van de mens. Honden opvoeden of kinderen opvoeden is eigenlijk hetzelfde. Het gedrag van honden vertoont zoveel overeenkomsten met het gedrag van mensen. Fenji is en blijft mijn lievelingshond. Ze heeft me zoveel geleerd.

Ook tijdens coachings kunnen honden jou helpen. Ze tonen mij hoe jij je voelt, ze vergemakkelijken het gesprek. Onlangs had ik een klant die haar verhaal vertelde. De tranen liepen stilletjes over haar wangen. Spontaan stonden mijn 3 Labradors op en gingen haar likjes geven en kort tegen haar zitten.

 

Coaching met honden

Heb je een speciale band met de natuur of met dieren? Kan je moeilijk praten over wat je bezig houdt? Laten we dan eens gaan wandelen met de honden.